Ketchup - Rabim
2006.08.11. 01:59
Ketchup
3 kg paradicsom, 1 kg zöldpaprika, 10 fej hagyma, 10 szem nyári alma, 25 szem fekete bors, 25 szem szegfübors, 25 szem szegfüszeg, 3-4 db fahéj.
Ha puha- áttörni (paradicsompaszirozóval)
30 dkg cukor, 3 evőkanál piros paprika, 3 teáskanál só, 1 dl 10 % -os ecet.
Megfelelő sürüségüre főzni, csavaros ketchupos üvegekbe tölteni.
Aki krémesebben szereti, az mixerben pépesitheti.
Ketchup kicsit másképp
3 kg paradicsom, 4 húsos zöldpaprika-puhára főzni, áttörni!
Füszer: 2 evőkanál 10 %-os ecet, 4 evőkanál cukor, másfél evőkanál só, 3 mokkáskanál fekete bors, 2 apró fahéj, 3 szegfübors, 3 szegfüszeg, 1 evőkanál mustármag <---- az egészet teatojásba v. tülzacskóba belelógatni.
Megfelelő sürüségüre főzni, kis üvegekbe tenni.
|