Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a lisztet a zsirral elmorzsoljuk. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük az élesztőt és a sót. A lisztet az izesitett élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta tejet adunk hozzá. Akkor jó, ha felülete sima, fényes. Eztán a tésztát lisztes deszkára tesszük, nyujtjuk, rászórjuk a darált száraz kolbászt. Összehajtogatjuk. 30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük félórás pihentetések után kinyujtjuk, összehajtjuk. A végén vekni alakura formáljuk, zsirozott lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük. Tojássárgájával megkenjük előmelegitett sütőben közepes melegen kb. egy órán át sütjük. Kolbász helyett izesithetjük a kenyeret darált tepertővel, sonkával, pörkölttel, vagy löncshussal is.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit