Zoldsegleves savanyitva halhus gomboccal/bors de perisoare de peste/ - Margareta51
2006.08.11. 02:03
Zoldsegleves savanyitva halhus gomboccal/bors de perisoare de peste/
1 kg hal,75o ml bors/korpacibere,helyette a bors maggi kocka/,1,5 l viz,3o g prezli, 5o ml olaj, 5o g reszelt sajt, 1oo g liszt, 1 drb tojas, 2 hagyma, 2 paradicsom, 2 burgonya, 1petrezselyem, 1 sargarepa, petrezselyemzold, lestyan, so, oroltbors. A zoldseget kivetel a burgonya mind vekonyra szeletelni/mint a gyufaszal/fozni tenni sos vizbe, 2o perc mulva az apro kockara vagott burgonyat is hozzaadni. A halat megpucolni, a boret lehuzni, a csontokat kiszedni es ledaralni osszevegyiteni a tojassal, prezlivel, olaj, a reszelt sajttal, so, orolt borssal izesiteni es a zoldekkel, jol osszekavarni es egy orat pihentetni a hutoszekrenybe. Miutan meg van a zoldseg hozzaadni a korpaciberet es tovabb fozni. Kivenni a hutobol a hal masszat, gombocokat csinalni es a bors levebe meg fozni. Lestyan levelet aprora vagni es ezzel talalni, a sajt el maradhat a masszabol. Megjegyzes: mi ezt a levest csinaljuk de diszno,marha vagy majorsaghussal.
|