ÁLOMFINOM SZÍLVÁSLEPÉNY - Limara
2006.09.11. 00:23
ÁLOMFINOM SZÍLVÁSLEPÉNY (Ezer nap Velencében c. könyvből)
Tészta: 1/2 kg burgonyát megfőzünk, majd a főzővízben langyosra hűtjük, 2 tasak szárított élesztő, 1 kg finomliszt, 1 ek. só, 1/2 l burg.főzővíz
A lepényhez 1/3 adag első kelesztésig elkészített tészta kell. 8-10 szem kimagozott, felezett szílva, 10 dkg barnacukor, 1/2 dl grappa vagy vodka, 1,5 dl tejszín. A recept ír még 5 dkg vajat, de az elkészítésnél sehol nem használja fel.
A tésztát 20x30 cm-es tepsibe terítjük, célszerű, hogy legyen egy kis pereme. Belenyomkodjuk a szílvát, megszórjuk a barnacukorral (én kevés fahéjjat is tettem hozzá, nem ártott neki, sőt)A tejszínes vodkával meglocsoljuk, majd előmelegített 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
|