Csalamádé - HpKriszti
2006.09.11. 00:24
Csalamádé recept a Hiltonból:
- 1 kg káposzta,
- 1 kg paprika,
- 1,5 kg uborka(kígyó),
- 0,5 kg hagyma,
- pár szál sárgarépa,esetleg zöld paradicsom,bármi egyéb,de súlyban nem lehet több 1 kg-nál a répákkal együtt.
Ezeket alaposan megtisztítva legyalulni,majd rászórni 40 dkg cukrot,7 dkg sót,és 3 dl 10%-os ecetet.Kicsit összeforgatni,és hűvös helyen állni hagyni.2 nap alatt annyi levet enged,amennyi pont kell rá.Jól zárható edényekben a hűtőben remekül eláll,nem kell hozzá tartósító,ha van annyi hely hűteni.Ha nincs,borkősavat kell tenni a tetejére ,aztán lekötni. Nagyon finom,érdemes kipróbálni.Én 4-5 szál normál méretű répát szoktam hozzáadni,és mást nem teszek már hozzá.
|