Pirogtészta - Kenyérke
2006.09.11. 00:24
Pirogtészta
Hozzávalók:
Tészta:
3 dl vizes joghurt,
1 púpos kiskanál só,
5-6 dkg dizsnózsír,
1 kiskanál cukor,
1 tojás,
3 dkg élesztõ,
60 dkg kalácsliszt.
Töltelék:
- dinsztelt káposzta tetszés szerint ízesítve,
- sósvízben főtt burgonya kis dinsztelt hagymára dobva, összetörve, kis paprikával sóval ízesítve.
Elkészítés: A tésztához valókat a fent megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe helyezzük és a dagasztó programra kapcsoljuk.
A megkelt tésztát újjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 24/30 db négyzetekre felvágjuk, és ezek közepére egy kisebb EK tölteléket teszünk A tészta két egymással szemben lévő oldalát összefogjuk és összenyomjuk. Hosszúkás bábformájúra formáljuk és a kilisztezett munkafelületen kisorakoztatjuk. Kb. 15-20 percig pihentetjük. Ezután bő ujjnyi olajban folyamatosan körbe görgetve minden olalról jól megsütjük. Tésztánk lángoshoz hasonlóan szépen megsül.
Melegen – hidegen egyarán nagyon izletes.
|