Káposztáscsiga - Limara
2006.09.11. 00:25
Káposztáscsiga
0,5 kg liszt
1 ek. só
25 dkg Rama
1 tojás
1 pohár tejföl
2,5 dkg élesztő
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd míg elkészül a töltelék, a hűtőben pihentetjük.
1 kissebb fej káposztát lereszelünk, és a szokásos módon olajon egy kevés cukorral megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Mikor langyosra hült 1 ek. liszttel meghintjük, és 1 tojást is adunk hozzá. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a káposztával, majd mint a beiglit feltekerjük. Fél cm vastag karikákra vágjuk, sütőpapírra tesszük. Tojással lekenjük, kevés sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Ha pogácsának készíteném, akkor mikor feltekeretem, kicsit pihentetném, ujjnyi vastagra nyújtanám, tojással lekenném, és apróbb pogácsának szaggatnám ki.
Ezt a receptet néhány éve találtam egy újságban,( ha jól emlékszem F. Nagy Angéla nevével). Jó étvágyat hozzá!
|