6 db tojásfehérje 6 evők. cukor 1 evők. étolaj 2 evők. liszt 2 evők. zsemlemorzsa ½ csomag sütőpor
15 dkg vágott dió
kb. ½ üveg mogyorókrém
háztartási keksz
Krém: ½ liter tej 6 db tojássárgája 25 dkg cukor 1 csomag vaníliás puding 3 evők. liszt 10 dkg csokoládé 25 dkg margarin
2 dl tejszín (ajánlanám a HULALA tejszínt garantált siker!a tescoban lehet kapni, dobozos, nem a hűtős részlegnél, hanem a többi habtejszín mellett!eg y csomag habfixálót mellé raksz, garantálom, hogy nem fog összeesni, olyan mintha cukrászdás lenne!!)
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük, a kissé kihűlt tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. Majd a sárga krémet rákenjük a mogyorókrémes tésztára, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
A tésztát 200 fokon sütöttem (gázsütőben kb: 15 percig) Előző nap kell elkészíteni, hogy a keksz meg tudjon puhulni
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit