KOKUSZOS RÁCSOS - Csokivacsi
2006.09.11. 00:29
KOKUSZOS RÁCSOS
HOZZÁVALOK(alap):35dkg liszt,1margarin,10dkg porcukor,1egész tojás,1/2cs.sütőpor.
TÖLTELÉKHEZ:6tojás sárgája,6tojás habja,30dkg porcukor,2citrom reszelt héjja és leve,1 1/2tejföl,30dkg kokuszreszelék.
ELKÉSZITÉS(egyszerü):A tészta alap hozzávaloit összegyurjuk egy kevéskét belőle a rácsozáshoz félreteszünk.A tésztát tepsi nagyságura kinyujtjuk,majd zsirozott,lisztezett tepsibe fektetjük és egy kis olvasztott lekvárral(a sárgabarck a legjobb)megkenjük.
A tölteléhez a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük,a fehérjét habbá verjük és félretesszük.A cukros sárgájához hozzáadjuk a reszelt citromhéjjat és levét,belekeverjük a tejfölt,majd ovatosan beleforgatjuk a kokuszreszeléket és a habbá vert fehérjét.Az egészet rásimitjuk a lekvárral megkent tésztára,majd a maradék tésztábol csikokat sodrunk és berácsozzuk vele.
Előmelegitett sütőben,nagyon lassu tüznél kb.1orát sütöm a tésztát,de inkább száritom.
|