MÉZES FRANCIA-KRÉMES - Gabo
2006.09.11. 00:30
MÉZES FRANCIA-KRÉMES:.
Tészta: 10dkg porcukor, 1 egész tojás, 1db tojássárgája,5 dkg margarin, 1 evőkanál méz, 1 kiskanál
szódabikarbóna. Gőz felett felolvasztjuk, majd 30 dkg lisztet belegyúrunk. 2 lapot sütünk belőle
Krém: 1 l tej,2csg vaníliapuding, 2evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 1csg vaníliás cukor. Ezt megfőzzük,
ha kihűlt 15dkg porcukrot,10 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémhez keverjük kihűlés után.
Hab: 500ml Hulala felverve, vagy fél liter tejszín, 1csg vaníliás cukor,4 kanál cukor, habfixáló.
Megtöltjük a lapokat, tetejére csokibevonó. (1 Katica tortabevonót kb. 6 evőkanál étolajjal gőz felett
felolvasztunk.)
|