Kefires lángos - HpKriszti
2006.09.11. 00:33
Kefires lángos
- 3 dob.kefír,
- 2 egész tojás,
- 50 dkg liszt,
- 1 dkg só (kb 2 kk),
- 2,5 dkg élesztő,
- és ha kell,akkor tej,hogy sűrű nokedli tészta állagú legyen.
Összemixeljük,betesszük a hűtőbe,ott is kelesztjük.Nekem már volt olyan,hogy nem volt,csak 2 kefírem,akkor kiegészítettem tejjel,nem lett gond,bármit variáltam rajta,isteni lett.Szóval eredetileg olajos kézzel kihúzzuk,és úgy sütjük,na ezt látni kellett volna,mikor először csináltam.Könyékig olajban,már meg kellett volna fordítanom,de olajos kézzel hogyan????Mikor már minden úszott az olajban,akkor beújítottam,azóta egy evőkanálnyit beteszek az olajba,és nagyon gyorsan a kanál segítségével ellapítom.Így ugyan kisebbek lesznek,de nekem ez jobban bejött.Nagyon gyorsan sül,és nagyon finom,fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.....Apukám pedig lekvárral szereti,úgy is finom.
|