Kefires lángos (variáció) - E.Margit
2006.09.11. 00:34
Kefires lángos
- 60 dkg liszt
- 2 tojás
- 500 g-os kefir
- 3 dkg élesztő
- 2 csapott kk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
- még kb 10-15 dkg liszt a dagasztás közben, mert szerteszét folyt a tészta
A tésztát annyira liszteztem, hogy még mindig a kenyértésztánál jóval lágyabb volt, kicsit még ragadt is a kezemhez amikor kiszedtem. Kb 15 pec dagasztás után olajozott kelesztőtálba borítottam és betettem a hűtőbe. Néhány óra múlva olajos tálcára borítottam, majd tenyérrel egy vaskos koronggá nyomkodtam szét. Ezt elvágtam a pizzavágóval 16 db-ra, egyenként kihúzogattam nagyobbra és forró olajban kisütöttem. Kicsit vastagabbra hagytam a tésztát, mert mi nem szeretjük, ha a közepén ropogósra sül a lángos, hanem, ha végig finom puha, van mit harapni rajta.
A lángos nagyon finom lett, egyáltalán nem szívta magába az olajat: A maradékot a hűtőbe visszatettem, hogy másnap süssem meg. Az eredeti recepteknél is szó van róla, hogy ez a tészta hűtőben tártolható egy darabig.
|