Linzerkoszorúk - Rabim
2006.10.25. 22:47
Linzerkoszorúk
Hozzávalók:50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 margarin, 3 tojás, 10 g. sütőpor, 1 cs. van. cukor, fél dl tej., ribizli v. sárgabarack lekvár. ( kb. 30- 35 db)
A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, majd a tejjel higitjuk. Hozzákeverjük a margarint, lisztet, vaniliás cukrot, sütőport, és lágy tésztát gyúrunk belőle
(robotgéppel is lehet).
30 percig állni hagyjuk, majd kb. 3-4 mm vastagságura nyújtjuk. A feléből egész , a másik feléből középen lyukas formára szaggatjuk. (virágos kiszúró)
langyos sütőben világossárgára sütjük (majdnem puha még a tészta, mikor kivesszük). A tepsiben hagyjuk kihülni. Az egészeket sült aljukkal felfelé forditjuk, közepükre mokkáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a lyukas tésztákat sült felükkel lefelé, -előzőleg porcukorral meghintve,- helyezzük rá a lekváros tésztára.
Nagyon finom, mutatós omlós tészta!Egy baja van, hogy gyorsan elfogy!
|