RIZSLISZTES ALMAS-DIOS LEPENY - Ildiko
2006.10.25. 23:03
RIZSLISZTES ALMAS-DIOS LEPENY
Egy keves langyos,cukros tejben feloldunk 3dkg.elesztot, hozzaontjuk 20dkg.rizsliszthez, adunk hozza dionyi zsirt,1db egesz tojast, csipetnyi sot, sz.szerint meg egy keves tejet, es jol kidolgozott tesztat gyurunk belole.Cipova formaljuk, melegitett konyharuhaval letakarva 1ora hosszat kelni hagyjuk,majd kinyujtjuk.Jol kizsirozott-lisztezett tepsibe tesszuk, es ismet kelni hagyjuk.Mielott a sutobe tennenk, megszorjuk a teszta tetejet cukorral elkevert daralt dioval es nagyon vekonyra vagott almaszeletekkel.Mersekelt rtuznel sutjuk,meg melegen meghintjuk porcukorral.Ezt izesithetjuk Vanilia v. fahejporral. Negyszogletes db-okra vagva talaljuk.
|