Kefires lángos (egyszerű) - Batka
2006.10.25. 23:04
Kefires lángos (egyszerű)
50 dkg liszt (3 dl-s csészével mérve 3 1/3 csésze) 1 kis doboz kefir 1 tojás 2 kk só 1 dl langyos tej 1 tk cukor 2,5 dkg (fél kocka) élesztő
Én csak ezt a fajtát készítem már évek óta. Azért jó, mert nem kell méricskélni, egy háromdecis csészével saccra is tökéletes lesz. Nagy ritkán kell bele még egy kis tej, de elég kemény a tészta. Dagaszt, keleszt, formáz, pihentet, süt.
Egy nagyétkű ember ebből éhgyomorra max. hármat tud megenni (sajtos-tejfölös-fokhagymásan), ebből a mennyiségből kb. 10 db lesz (de mérettől és vastagságtól függ). Én fél kiló lisztből szoktam csinálni, és mindet kisütöm, kb. 2-3 szokott maradni belőle, ha két fő főételnek eszi. Elvileg a tészta elállna a hűtőben is, de minek kétszer bebüdösíteni a lakást, ha ott a mikró?
|