BUDAI KIFLI - Csokivacsi
2006.10.25. 23:06
BUDAI KIFLI
HOZZÁVALOK:1/2kg rétesliszt,1/4kg margarin,0,5dl tej,3dkg élesztő,20dkg darált dio,1tojás,1/4kg porcukor.
ELKÉSZITÉS:Az élesztőt 2dl langyos tejben elmorzsoljuk,majd lefedve meleg helyen kelesztjük,ha megkelt összegyurjuk a liszttel,margarinnal,pici soval.
A diobol a pocukorral és tejjel sürü tölteléket készitünk.A tésztát vékonyra kinyujtjuk,kb 10x10-es kockákra és mindegyikre 1evőkan.menyiségü tölteléket rakosgatunk.Átlos irányban összhajtjuk a 2csücskénél.A kiflik tetejét megkenjük tojással,majd kelesztés nélkül forro sütőben kb.15-20percet sütjük.
A töltelék még lehet édes turokrém,lekvár vagy gesztenyés is.De tölthetjük sonkával is csak akkor a tésztáját 1kicsit jobban sozzuk.
|