Makói savanyú vágottleves - Limara
2006.10.25. 23:19
Makói savanyú vágottleves
Kb. 40-50 dkg soványt lapockát kisebb kockákra vágunk, majd egy fej üvegesre pirított vöröshagymán megpároljuk,Belereszelünk 1-2 g. zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedve majdnem készre főzzük. Megszórjuk pirospaprikával, kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, és burgonyát adunk hozzá, felengedjük vízzel, adunk hozzá 1 paradicsomot, zöldpaprikát, 2 db babérlevelet (vagy majorannát), beledobunk 2 húsleveskockát. Készre főzzük. Ezalatt 2 db tojást keményre főzünk, majd a már kész levesbe tesszük karikára vágva, végül a levest ecettel savanyítjuk.
Jó étvágyat hozzá!
|