Szilvás-diós kenyér - Kenyérke
2006.12.03. 00:46
Szilvás-diós kenyér:
A kenyérsütőgép üstjébe adagoltam a következőket:
350 ml vízzel hígított aludttej
1 ek olivaolaj
1 tk cukor
12 g friss élesztő
Az alábbiakat egy tálban összekavartam és az előbbiekhez öntöttem
250 g rozsliszt (Rl 90),
250 g kalácsliszt,
1 ek szárított házikovász,
1 ek árpamaláta (magam készítettem) - elhagyható
1 ek sikér
1 tk só
Kenyérsütő 1-es programján bedagasztattam.
Bedagasztott tésztába tettem még:
100 g puha aszalt szilva szemenként 4-be vágva,
100 g aprított dió,
Csipogáskor a vagdalt diót a tésztához adagoltam s amikor a dagasztás leállt a tésztát kivettem és a darabolt aszaltszilvát a kissé kinyújtott tésztába hajtogattam, majd bele gyúrtam. A tésztát formázva visszatettem az üstbe kelesztéshez s sütéshez.
Finom, puha félbarna rozskenyér.
Reggelihez, uzsonnára vajjal, dzsemekkel, lekvárral, mézzel, sovány sajtokhoz, gomolyához illik.
|