Mézes-fűszeres malac - Bezsa
2006.12.03. 00:47
Mézes-fűszeres malac Nõk Lapja Cafe 2005.12.30 Hozzávalók: • 1,5-2 kg bőrős malacoldalas, vagy bőrös karaj • 2 evőkanál méz • 2 evőkanál ketchup • 2 evőkanál szójaszósz • egy evőkanál vörösborecet • fél kiskanál mustár • 2 gerezd zúzott fokhagyma • só, bors • 2-3 fej alma • 0,5 dl vörösbor Elkészítése: A húst vágd fel nagyobb darabokra, bőrét vagdosd be, majd sós vízben főzd puhára. A mézet, a ketchupot, szójaszószt, a borecetet, a mustárt, fokhagymát, sót, borsot keverd össze és ezzel a mázzal jó alaposan dörzsöld be a hús mindegyik oldalát. Tedd forró sütőbe, szórj mellé néhány megtisztított almagerezdet, locsolj alá 0,5 dl vörösbort, és kb. 30 perc alatt süsd ropogósra. Vékony karikára vágott, tepsiben sült burgonyát kínálj mellé. Én annyit változtattam rajta, hogy egyben főztem meg a karajt, majd kicsontoztam, felszeleteltem és egy jénaiba leraktam és ezután tettem rá pácot. Másnap egy kis vizet és pici olajat öntöttem alá. Bor elmaradt, mert előző nap megittuk a kártyaparti alatt. Rizst főztem hozzá, mert nem igen vagyunk krumplisak.
|