SZILVALEKVÁROS SÜTEMÉNY - Limara
2006.12.03. 00:53
SZILVALEKVÁROS SÜTEMÉNY
3 tojás, 15 dkg cukor, 8 dkg zsír, 20 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 5 ek. kemény házi szílvalekvár, 9 ek. víz, 1 cs. vaníliáscukor, 1 kk. fahéj, 1/2 citrom reszelt héja.
Először a kemény lekvárt dolgozzuk el a nem túl hideg vízzel, majd a tojásokat, és sorban a többit adjuk hozzá, legvégül kerüljön bele a liszt.
Kizsírozott, lisztezett tepsiben, közepes tűznél süssük. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. Én ha kisült még forrón megkenem lekvárral, majd csokimázzal bevonom.
Nagyon finom, egyszerű sütemény. Igazi, kemény üstben főzött szilvalekvár kell hozzá, ha csak hígabb lekvárunk van, akkor a víz mennyiségét kicsit csökkentsük.
Kisseb tepsiben sütöm, a gáztepsibe dupla adag kell.
|