CROISSANT - Limara
2006.12.03. 00:54
CROISSANT
70 dkg liszt
1 pohár joghurt vagy kefír
2 dl tej
1 kk só
4-5 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
A hozzávalókból könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük, majd alaposan átgyúrjuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 8 darabba vágjuk, mindet O alakúra nyújtjuk, és a lapokat megkenjük hideg margarinnal vagy vajjal (én ráreszeltem). Összesen 25 dkg kell. A lapokat egymásra tesszük (a legfelsőt nem kell megkenni) és 1 cm vastagra nyújtjuk. 20 cikkre vágjuk, egyenként feltekerjük, a tepsiben pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. Tojással lekenjük, szép pirosra sütjük.
|