Bundás hús/Cicvarek szelet - Somika2
2006.12.03. 00:56
Bundás hús/Cicvarek szelet
Hozzávalók:1 kg marhahús,só,zsemlemorzsa,2-3 tojás,őrölt bors,kakukkfű,fokhagyma,3-4 dl húsleves/kockából is készülhet/ és a sütéshez olaj
A húst rostjaira merőlegesen fölszeleteljük,mindkét oldalukat megsózzuk,zsemlemorzsával meghintjük és jól beleverjük,kloppfoljuk.Utána a szeleteket felvert tojásba mártjuk és forró olajban átsütjük/csak elösütjük/Tepsibe rakjuk,őrölt borssal ,kakukkfűvel,zúzott fokhagymával ízlés szerint megszórjuk.
Az olajat,amelyben sült,a húsra szűrjük,és 2-3 deci húslevest ráöntünk,hogy ellepje.
Fóliával letakarjuk és sütőben közepes lánggal kb.1 órán át sütjük,míg puha nem lesz.Köretnek párolt rizs vagy krumplipüré illik.
Én azért szeretem,mert a végén nagyon omlós lesz a marhahús,nem is lehet megállapítani,hogy marhahús.
Két helyen is láttam ezt a receptet,azért írtam fel két nevet is,a második helyen a húsleves helyett sörrel kell leönteni.Nekünk a sörös jobban ízlik,de mindkettő nagyon finom.
|