Hozzávalók, elkészítés: 30 dkg áthúzó étcsokoládé 20 dkg tejszínhab 10 dkg natúr gesztenyepüré 4 dkg Koronás sütőcukor 2 cl rum 15 szem egész gesztenye 5 dkg méz
Először csokolédékosárkákat készítünk. A felolvasztott, jól elkevert csokoládét lehűtjük, de még folyós állapotában készítjük el a kosárkákat: a mignon papír kapszlikat ecset segítségével egyenletes vastagon kikenjük a csokoládéval, majd szobahőmérsékleten dermesztjük, ezután 4-5 percre hűtőbe tesszük őket, ezután a kosárkák könnyen kiemelhetők a papírból. Közben a felvert tejszínhabot elkeverjük a gesztenyepürével, a sütőcukorral és a rummal. Ezzel a krémmel töltjük meg a kosárkákat, amelyeket ezután hűtőbe teszünk. Az egész gesztenyéket karamellizált mézben megforgatjuk, papírra tesszük, megvárjuk míg kihűlnek. E különleges karácsonyi desszertet végül a gesztenyével és csokoládéval díszítjük.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit