Sütés nélküli sütik - Bezsa
2006.12.03. 01:19
1.Kókuszos mignon
Hozzávalók:40 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál lekvár, 40 dkg porcukor, 4 dkg kakaó, 10 dkg kókuszreszelék, 1 citrom héja és leve, 20 dkg margarin, 6 evőkanál tej. Elkészítés:6 evőkanál tejben felolvasztjuk a margarint, és ráöntjük az előre összekevert alapanyagra. A tésztát jól összedolgozzuk, dió angyságú golyókat formálunk belőle, majd a kapott gombócokat egyenként kókuszreszelékbe forgatjuk.
2.Kávés, diós mignon
Hozzávalók: 20 dkg dió, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál barackíz, 1 evőkanál darált szemes kávé és 1 evőkanál rum. A mázhoz: 13 dkg porcukor, 2 evőkanál erős, forró feketekávé. Elkészítése: A megdarált diót, a porcukrot, a barackízt, a darált szemes kávét és a rumot jól összekeverjük és összegyúrjuk. A masszából golyókat formálunk, közepükbe dióbelet teszünk. Megvárjuk, amíg a golyók egy kissé megszikkadnak, majd bevonjuk őket kávés mázzal, melyet a hozzávalókból keverünk sűrűre.
3.ALMÁS MIGNON /SÜTÉS NÉLKÜL/
Hozzávalók: Fél kg alma 18 dkg porcukor 3 dkg darált mogyoró 3 dkg vagdalt mogyoró 3 dkg mazsola Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A cukrot felöntjük egy kis vizzel és sűrű szirupot főzünk. Az almakockákat a szirupba tesszük és megfőzzük. Hozzáadjuk a darált és a vagdalt mogyorót meg a mazsolát. Jól összekeverjük és kihűtjük. Mikor a massza kihűlt, kisebb golyókat formálunk belőle. Kristálycukorba megforgatjuk és mignonkosárba rakjuk.
Puncsos mignon
Hozzávalók: 20 dkg piskótamorzsa 4 evőkanál rum 4 evőkanál málnaszörp 1 dl vízből és 10 dkg cukorból készült szirup 6 dkg vaj 3 dkg kakaó 5 dkg darált dió 5 dkg csoki a bevonáshoz Elkészítés: A piskótamorzsát egy tálba tesszük. Meglocsoljuk rummal, málnaszöppel, a kihűlt sziruppal, és kicsit állni hagyjuk. A vajat a kakaóval jól összekeverjük, a darált dióval együtt a meglocsolt piskótamorzsához keverjük, és az egészet még egyszer jól megkavarjuk. Azután a masszából kisebb golyókat formázunk, és reszelt csokoládéban megforgatjuk.
|