Süti-Havas fenyőfácska - Masala
2006.12.03. 01:25
Havas fenyőfácska/ diabetikusan is lehet sütni / kb. 70 db
Ez egy kicsit munkás, de nagyon mutatós, sokáig elálló sütemény
/ előfordult már, hogy a csokoládé elmaradt a süti hátuljáról /
Tészta: 15dkg liszt 10dkg kókuszreszelék 1citrom reszelt héja 10dkg vaj
1 tojás 10dkg margarin
Máz: 15dkg porcukor 1 citrom leve/ ÉN zöld ételfestékkel is keverem/
Szórás: kókuszreszelék
Olvasztott csokoládé kenéshez
A lisztet, a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját, a hideg margarint, a tojást és a cukrot sima tésztává gyúrjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3mm vastagra és kicsi fenyőfa kiszúróval kiszaggatjuk.
200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, kihűtjük / folyt. Pl. másnap! /
A fenyőfák hátsó felét megkenjük olvasztott csokoládéval és megszárítjuk
A fenyőfák szebbik felét megkenjük a citromos, cukros, zöld ételfestékes keverékkel és egyenként belenyomjuk a kókuszreszelékbe, hogy jól rátapadjon.
|