Süti-Pisztáciás-datolyás tallér - Masala
2006.12.03. 01:28
Pisztáciás-datolyás tallér kb. 50 db
25dkg margarin 20dkg összevágott datolya 25dkg barna cukor 1cs. Vaníl.cukor
37dkg liszt 1 tojás 3ek. Narancslé 1cs szárított, apróra vágott narancshéj
1 tojásfehérje 5dkg aprított pisztácia 10dkg tej tortabevonó csipet só
Lábasban a vajat barnulásig hevítjük, keverőtálba öntjük majd kihűtjük. A kétféle cukrot, a sót a vajhoz adjuk és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a narancslevet és héjat. Kis adagokban beleszórjok a lisztet és a datolyát. Kézzel jól összegyúrjuk. 2 db 4cm átmérőjű rudat sodrunk belőle és hűtőben 2 óra hosszat pihentejük.
A rudakat a felvert tojásfehérjével megkenjük / én nem szoktam felverni, csak úgy átkenem őket / és a pisztáciában megforgatjuk. 1cm-es szeletekre vágjuk, tallérokká formázzuk, mert kicsit ellapulnak és 200 fokos sütőben 12-15 percig sütjük.
Ha kihűltek, minden tallér felét olvasztott csokiba mártjuk.
Sokáig elálló sütemény.
|