Süti-Fügés-diós puszedli - Masala
2006.12.03. 01:28
Fügés-diós puszedli/ nők lapja/ kb.80 db
8dkg puha, aszalt füge apróra felkockázva 6dkg dió durvára vágva 50dkg barna cukor 4tojás 1 citrom reszelt héja és leve 50dkg liszt 1/2kk. szódabikarbóna 3kk. őrölt fahéj 1 kk. őrölt szegfűszeg 3 ek. Méz
Füge helyett készíthetjük aszalt barackkal, aszalt szilvával, cukrozott narancs- és citromhéj keverékkel. Dió helyett pedig mogyoróval
A cukrot a tojásokkal keverőtálban 20 percig keverjük tömörre, habosra. Hozzáadjuk a citromhéjat és a levét.
A lisztet a átszitáljuk, hozzászórjuk a szódabikarbónát és az őrölt fűszereket. Az egészet a tojásos masszához keverjük és 1 óra hosszat pihentetjük.
A tésztát 4 db 20 cm-es rúddá sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, a tepsin kissé megnyomjuk a tetejét vizes kézzel és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A mézet 2 ek vízzel felforrósítjuk és átkenjük a puszedlik tetejét. Másnapig száradni hagyjuk.
Sokáig elálló sütemény.
|