Süti-Papsapka - Masala
2006.12.03. 01:29
Pisztáciás táskák/ / Papsapka kb. 25 db
Tészta: 25dkg liszt 12,5dkg margarin 12,5dkg cukor 1 tojás
Csipet só 1 tk.reszelt, szárított citromhéj + a kenéshez tojásfehérje
Töltelék: 6dkg apróra vágott pisztácia 15dkg marcipánmassza 5dkg dió összevágva
2 ek. Rum
Kenéshez: 1 tjássárgája
A lisztet a vajjal, a cukorral, csipet sóval , a citromhéjjal és a tojással sima tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen 30 percig pihentetjük.
A marcipánmasszát a dióval, a rummal és 5dkg pisztáciával szintén összegyúrjuk.
A tésztából 6cm-es korongokat szúrunk ki, megkenjük a tojásfeh.-vel és a közepükre a marcipános masszából kicsi kupacot teszünk. A tészta széleit három oldalról felhajtva táskákat formázunk. Megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a maradák pisztáciával.
200 fokos sütőben 12-15 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk.
Ez nagyon kelendő volt tavaly! A dupla adag is kevés volt.
|