Keksz-nyomó géphez receptek - Masala
2006.12.03. 01:41
Receptek a kekszkinyomó kézi készülékhez
Alaptészta:13 dkg vaj, 13 dkg cukor, 3 ek. tej, 1cs. vanillin cukor, 20 dkg finomliszt, 1/2 kk. sütőpor, 7 dkg vanilía ízű krémpor
A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd a tejet és a vanillin cukrot is beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, a vaníliaízű krémporral és a sütőporral alaposan elkeverjük. A vajas cukorral gyorsan összegyúrjuk és a keksznyomóba töltve kinyomjuk a kívánt formákat. A tepsit forró sütőbe toljuk / 200 fok / és 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve még hagyjuk 2-3 percig a sütőlapon és széles pengéjű késsel óvatosan fellazítjuk és deszkára tesszük kihűlni.
Változatok: Kávés: 2 kiskanál neszkávét 3 ek. forró vízben feloldunk. A tésztába ilyenkor 3ek.-lal kevesebb tejet teszünk, mert helyette a kávét gyúrjuk bele.
Kókuszos: 5 dkg kókuszreszeléket keverünk a liszthez és így gyúrjuk össze.
Diós: Az alaptésztából a kezünkkel kis gömböket formázunk, ezeket sütőlapra tesszük és a tetejüket lisztes villával megnyomjuk. Fél diószemekkel díszítjük.
Citromos: A tésztakészítés során 1/2 citrom reszelt héját és kifacsart levét adjuk a tésztához.
Fahéjas: A tésztakészítés során 1 ek. lisztet elveszünk és 1 ek. kakaóval helyettesítünk. Ebbe keverünk még 1 kiskanál fahéjat is.
|