Tejfölös lepény - Nelly
2006.12.03. 01:45
Tejfölös lepény 1/4 l finom lisztet 5 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával, pici sóval, 2 dkg felfuttatott élesztővel összegyúrunk. Zsírozott, lisztezett tepsi aljára nyújtjuk. Ha szakad, az sem baj, csak lepje be a tepsit, sütésnél úgyis egybesül.Tepsi méret:24,5x36 cm. Én sütőpapírt teszek bele, nem zsírozom. Töltelék: 5 kis pohár tejfölt, vagy két nagyot, 12 dkg áttört túrót 5 tojás sárgájával, 5 ek. cukorral, 3 ek. grízzel elkeverjük. Az 5 tojás fehérjét (én még a kimaradt 1 fehérjét is hozzáteszem, mert ritkán sütök, és így nem megy kárba) felverünk habnak, és a masszába finoman belekeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd rásímítjuk a tésztára. Kis vajdarabkákat rakunk a tetejére, kb késhegynyiket, elszórva. Forró sütőben közepes lángon sütjük.
|