Kínai húsos zsemlék - Limara
2006.12.03. 01:46
Limara
Kínai húsos zsemlék:
Ennek a receptnek az eredetijét egy könyvben találtam, kicsit módosítottam rajta. Csíkokra vágott húst(25-30 dkg) a következő pácba tettem. Olívaolaj, 3 ek. szójaszósz, 1 ek. méz, 1 ek. friss reszelt gyömbér, 1 g. reszelt fokhagyma., 1 apróra vágott chlil. 1 órát érleltem, majd wokban erős lángon átsütöttem. Adtam hozzá gyufaszálra vágott sárgarépát, egy szál felszeletelt póréhagymát, rövid ideig tovább pirítottam. Sóval, borssal, 1 lime levével ízesítettem, végül egy csokor friss korianderrel megszórtam. Fél kiló lisztből, 3 dl tejjel, sóval, 2 dkg élesztővel tésztát dagasztottam, majd kelesztés után 12 részre vágtam. O alakúra nyújtottam, mindre tettem 1 ek. tölteléket, batyu szerűen összefogtam, tepsire tettem, hogy alul legyen a hajtás. Duplájára kelesztettem, majd tojással lekentem, szezámmal megszórtam, és 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem.
|