PARFÉ TORTA - EmMargit
2007.01.18. 01:49
PARFÉ TORTA:
(23 cm-es tortaformához)
20 dkg vaj
20 dkg cukor (lehet kevesebb is)
6 tojás sárgája, összekeverni,majd
20 dkg keserű csoki felolvasztva és 6 tojás fehérje felverve, belekeverve.
Kizsírozott tortaformába 1/3 részét beletenni, forró sütőbe tenni, kb. 15-20 percig sütni. Addig többit jégre. Alját kihűlni hagyni, én tortaforma szélét elmosom, aljától késsel leválasztom, majd visszapattintom oldalát, masszát jégről ki, keverni egyet rajta géppel, rákenni aljára és visszatenni jégre.
Ez az eredeti recept a Keresztanyámtól. Nekem csak 28 cm-es tortaformám van, így másfél adagot csináltam, az abba pont elég lett. Majd teszek fel róla képet, ha megvágom. A "tészta" része a sütés alatt először magasra megemelkedik, majd egész laposra visszaesik, ez nem baj, így is kell lennie.
Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni és nem kell megijedni a nyers tojástól, egyáltalán nem vehető észre a krémben. Igaz, hogy egy kalóriabomba, de néhanapján, jelesebb alkalmakkor talán még ez is elfogadható.
Még egy kis megjegyzés utólag:
A külsején lehetne javítani egy kis mázzal, habbal, vagy akár csak forró késes átfényezéssel,viszont nagyon finom és hihetetlenül kiadós, laktató.
|