Diós datolyagolyók - Kartika
2007.01.18. 01:56
Diós datolyagolyók: 25 dkg kimagozott datolya 1.5 dl víz 4 evőkanál méz 18 dkg darált dió édes kekszmorzsa porcukor, kakakópor
ELKÉSZÍTÉS: a datolyát a vizzel pépessé turmixoljuk, majd beletesszük a mézet, a fahéjat, a szekfűszeget, a darált diót, jól összegyurjuk és édeskekszet teszünk bele, annyit hogy összeálljon és jól formálható legyen. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle. A golyókat kakaóba és porcukorba hempergetjük és ha van, akkor mignonpapirba tesszük.
tapasztalat: ha előre behempergett, a porcukor beszivodott, tehát kinálás előtt kell megforgatni őket. egyszerűen egy kis tálba tettem porcukrot, több golyót és jól megrázogattam. minden oldala kakakós vagy cukros lett. a kakaost fehér, a porcukrost barna papirba tettem. (ezek a papirok a régi bonbonok Rafaelló stb.)
|