Sajtos krémes/borzaska/ - Gabo
2007.01.18. 01:58
Sajtos krémes/borzaska/
Hozzávalók:40dkg liszt,20 dkg rama,1 pohár tejföl,só.
Töltelékhez:2 tojássárgája,2 ek.liszt,1,5 dl tej,10 dkg rama,10 dkg reszelt sajt,só,tejföl.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,hütőben pihentetjük.Fél centi vastagságura nyujtjuk,és kis korongora szaggatjuk,felvert tojással kenjük,és sütjük.Ha kihült a következő krémmel töltjük:a tojások sárgáját a liszttel,tejjel felfőzzük,ha kihült hozzákeverjük a vajat,sajtot,sót és annyi tejfölt,hogy ne legyen lágy a krém.A két korong közé kenjük a krémet,úgy hogy a szélein is legyen,végül reszelt sajba forgatjuk.
|