Csokoládéfelfújt konyakos kékáfonyával - Bezsa
2007.01.18. 02:00
Csokoládéfelfújt konyakos kékáfonyával
Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg tejcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 6 db tojás
- 3 dkg liszt
- 1 dl brandy
- 2 dl cassius (áfonyalikőr)
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg kékáfonya
- 2 dkg keményítő
A vajat a csokoládéval együtt vízfürdőn felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
A cassiust és a brandyt a cukor felével felforraljuk, hozzáadjuk a vízzel kikevert keményítőt és az áfonyát.
A kihűlt csokihoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, és a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát szuflé formákba öntjük, vigyázva, hogy a formákat csak ¾ részig töltsük meg. Mindegyik formába teszünk 1-1 kocka csokit, majd előmelegített sütőben 200°C fokon 10 percig sütjük.
Tálaláskor az áfonyát külön csészékben kínáljuk a csokoládéfelfújt mellé.
|