Diószuflé vanília fagyival és kandírozott narancshéjjal - Bezsa
2007.01.18. 02:01
Diószuflé vanília fagyival és kandírozott narancshéjjal
Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai
Hozzávalók 4 személyre:
- 18 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 3 cl tej
- 4 db tojás
- 2 dkg keményítő
- 16 dkg cukor
- 3 db narancs
- 8 db tésztakosárka
- őrölt fahéj
- vanília fagyi
A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével felhabosítjuk, majd vékony sugárban hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Beletesszük a darált diót, ízlés szerint fahéjat, a tejet, a keményítőt, végül a tojáshabot. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük, majd vajazott, morzsázott szufléformákba töltjük. A formákat vízfürdőbe állítjuk, és 180-200°C fokon 15-18 perc alatt megsütjük.
A narancsok héját levágjuk ügyelve arra, nehogy a fehér része rajta maradjon, majd vékony csíkokra daraboljuk. Sűrű cukorszirupban puhára főzzük.
A tésztakosárba 1-2 gombóc fagyit teszünk, erre helyezzük a kandírozott narancshéjat. A diószuflét ezzel a körettel tálaljuk.
|