Nyúlcomb mustáros mártásban - Cuisses de lapin á la moutarde
Marina és Olivier könnyű francia konyhája
Hozzávalók 4 személyre:
4 db nyúlcomb
3-4 dl főzőtejszín
1 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál dijoni mustár
20 dkg kucsmagomba
2 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
10 dkg vaj
40 dkg tagliatelle tészta
2 dl száraz fehérbor
só
bors
kakukkfű
babérlevél
zsálya
Apróra vágjuk a hagymát, és a combokkal együtt forró vajon 10 percig pirítjuk. Felöntjük fehérborral, sózzuk, borsozzuk, zsályával, kakukkfűvel ízesítjük. Babérlevelet és egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a bor el nem párolódik.
Ekkor hozzáadjuk a mustárt és 2 dl tejszínt, majd lefedjük, és előmelegített sütőben 180°C fokon 15 percig sütjük.
A gombát felszeleteljük, kevés vajon megpirítjuk. Fűszerezzük borssal, kakukkfűvel és fokhagymával. Meglocsoljuk kevés tejszínnel, és alaposan kiforraljuk.
Tagiatelle tésztát főzünk ki hozzá.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit