Nyúlkorona erdei gombapörkölttel és tárkonyos túrógombóccal - Bezsa
2007.01.18. 02:03
Nyúlkorona erdei gombapörkölttel és tárkonyos túrógombóccal
Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nyúlgerinc bordákkal
- 15 dkg vargánya
- 15 dkg rókagomba
- 15 dkg csiperke
- 2 fej vöröshagyma
- 8 dkg füstölt szalonna
- 2 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 3 dkg fűszerpaprika
- ½ fej fokhagyma
- 0,5 dl olíavolaj
- 20 dkg túró
- 15 dkg burgonya
- 5 dkg búzadara
- 1 db tojás
- friss tárkony
- só
- bors
A nyúl gerincét lefejtjük a csontról úgy, hogy a bordák rajta maradjanak. A hús vékonyabb részétől a vastagabbig feltekerjük, mint egy kakaós csigát, és hurkapálcával rögzítjük. Sózzuk, borsozzuk, és sütőben, kevés olívaolajon 18-20 perc alatt, 180°C fokon készre sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a túrót, a tojássárgáját, a búzadarát, a frissen vágott tárkonylevelet, és enyhén sózzuk. A masszát hűtőben pihentetjük 1 órát, majd gombócokat formázunk belőle, és megfőzzük.
A gombákból hagyományos gombapörköltet készítünk.
Tálaláskor a tányér közepére helyezzük a nyulat. Köré kanalazzuk a pörköltet, és a melléhelyezzük a gombócokat.
|