Csirkemell torta - Szokimoki
2007.01.18. 02:17
Hozzávalók:
3 db csirkemell filézve, bőr nélkül.
4 egész tojás
20 dkg sajt
1 dl tejföl
8 dl tej
2 gerezd fokhagyma
só, delikát, liszt, ráma
A szeletelt, kiklopfolt húst fokhagymás-sós tejben áztatjuk 2 órát, majd lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Kerek jénait vastagon kikenünk rámával és 3/4 részig tültjük a bebundázott hússal. A maradéktojást felverjük a tejföllel majd sóval delikáttal ízesítjük és ezt öntjük a tetejére.Lefedjük, közepes lángon sütőben kb 1 órát sütjük. Ha megsült, lapos tálra borítjuk, tortaszeletekre vágjuk. Köretnek burgonyapüré, rizs lehet.
Bezsa változata:
Én a csirketortát úgy szoktam csinálni, hogy kivajazom a jénait. A csirkemelleket felszeletelem és fokhagymát nyomok rá és felöntöm kb 2 dl tejjel, jól összekeverem. Félreteszem és én sajtot én nem reszelem hanem szeletelem. lerakok egy sor sajtot, a mellet lisztbe, tojásba mártom és rárakom a sajtra.picit sózom. Most füstölt sonkát raktam még a sorok közé. Aztán így tovább a tetején a sajt. Aztán a tejfölt összekeverem a tojással és ráöntöm, sóz, borsoz aztán mehet a sütőbe vagy a hütőbe. Attól függ mikor akarjátok fogyasztani. Én már tegnap összeállítottam és ma sütöttem meg.
Emes változata:
Nálunk is rakott csirkemell volt ma ebédre. A mienk úgy készült, hogy panírozzuk a mellet, csak a prézli helyett sajtba(füstölt+sima) forgatjuk. Aztán kibélelünk egy tálat baconnal és rá a husi, rá sonka vagy bacon, még egy sor husi, rá tejföl és befedni baconnal. Így dugni a sütőbe. Nagyon fincsi lett. Párolt brokkolival és karfiollal ettük.
|