Tojásos karfiol chiliszósszal - Masala
2007.01.18. 02:23
Tojásos karfiol chiliszósszal / Nők lapja/
60 dkg karfiolt / lehet fagyasztott is / sós vízben félig megfőzünk. 8 db tojást felverünk 1 dl tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a karfiolt és tetszőleges adagban egyszer, kétszer megkeverve rezgősre sütjük.
CHILISZÓSZ-szal tálaljuk: 3 ger. fokhagymát karikákra vágunk, 2-3 chilipaprikát szintén karikára vágunk és 2 ek. olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 1 dl paradicsomlével és 1 dl húslevessel / kockából is jó / . Sózzuk és 8-10 percig forraljuk.
A szószt a karfiol mellé öntjük a tányéron, petr. zölddel és apróra vágott snidlinggel megszórjuk. Friss kenyérrel tálaljuk.
|