Indiai curryleves - Batka
2007.01.18. 02:24
Indiai curryleves
Hozzávalók 4 személyre: - 1 közepes fej vöröshagyma - 1 gerezd fokhagyma (én hármat tettem, mert nem volt itthon ducigerezd :-) ) - diónyi friss gyömbér - 25 dkg csirkemellfilé - 2 ek olaj - kevés cayenne-bors - 1 teáskanál curry - 1-2 szegfűszeg (késhegynyi őröltet tettem bele) - 1 dl főzőtejszín - 6 dl tyúkhúsleves (kockából) - 10 dkg vörös lencse - 1-2 teáskanál ételsűrítő (sztem nem volt rá szükség, a lencse kellőképpen besűrítette) - fekete szezámmag és friss korianderlevelek (sima szezámmagot megpirítottam, és azt szórtam a tetejére. A koriander ezúttal elmaradt, mert nem volt itthon)
Elkészítés: A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért finomra felaprítjuk. A csirkemellfilét apróra felkockázzuk és a felforrósított olajon a többi előkészített hozzávalóval együtt hirtelen megpirítjuk. Sóval, cayenne-borssal, curryvel és tetszés szerint szegfűszeggel ízesítjük. A tejszínnel elkeverjük, a levessel felöntjük és felforraljuk. A lencsét a levesbe szórjuk és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A levest az ételsűrítővel kissé besűrítjük és szükség esetén utánízesítjük. Friss korianderlevelekkel és fekete szezámmaggal meghintve kínáljuk
Zitka (7514) - valamelyik Index topikból. A Tina Extra húsvéti főzős különszámából van, nagyon finom lett!
|