Meggyes-marcipános kalács - Zsike
2007.01.18. 02:28
Meggyes-marcipános kalács
A tésztához
150 ml víz
1 tojás
75 g savanykás alma reszelve
450 g kenyérliszt
30 ml sovány tejpor
50 g porcukor
40 g vaj, felolvasztva
7,5 ml szárított élesztő
Töltelék:
225 g meggy
225 g marcipán, reszelve
5 ml őrölt gyömbér
A tetejére
felvert tojásfehérje, 15 ml cukor, 30 ml mandulaforgács
1.Tegyük a gépbe a következő sorrendben az anyagokat: víz, tojás, reszelt alma, erre a liszt, ami fedje be teljesen a folyadékféléket. Ezután a tejpor, vaj, cukor, a forma sarkaiba. A közepébe kis mélyedésbe az élesztőt. Ezután dagasztóprogramra állítsuk be a gépet.
Ha kész, vegyük ki a tésztát, tegyük liszttel meghintett gyúródeszkára. Gyengén dögönyözzük át, maj nyújtsunk belőle 40 cm-es négyzetet. Rendezzük el rajta a meggyszemeket,szórjuk rá a marcipánt, és egy kis fahéjat.
Ezt feltekerjük, s a rudat belehelyezzük egy tortaformába.
Ezután kelesszük,kb. 40 percig. A megkelt sütit kenjük meg tojásfehérjével, szórjuk meg cukorral és mandulaforgáccsal.
Süssük aranybarnára. Kb. 30-35 perc.
Jó étvágyat!
(Nemigen szokta megérni a teljes kihülést.)
|