FEHÉR GYÜMÖLCSKENYÉR - Masala
2007.01.18. 02:35
FEHÉR GYÜMÖLCSKENYÉR 6 dkg puha mazsola 4 ek rumba áztatva, 6 dkg dió, 6 dkg aszalt sárgabarack, 12 dkg margarin felolvasztva, 12 dkg kr. cukor, 6 tojásfehérje / kb. 210 gr. /, 1 cs vaníl. cukor, 18 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja....marg. + liszt a forma kikenéséhez ELKÉSZÍTÉS: A diót durvára törjük, a barackot apróra vágjuk , a tojásfeh. azért kell lemérni, hogy a többi hozzávaló arányát ki lehessen számolni.A lisztből elveszünk egy keveset és belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, hogy ne szálljanak le a sütemény aljára. AZ ÉN véleményem szerint a kevert tésztáktól nem kell megijedni. KÉSZÍTÉS TOVÁBB: a tojásfeh. kicsi sóval felverjük keményre, beleszórjuk a kétféle cukrot és fényesre verjük. Apránként belekeverjük a lisztet, az aszalt gyümölcsöket, a diót, a citr. héjat és végül az olvasztott margarint. Ettől egy kicsit összeeesik, de nem kell megijedni tőle. A massszát a sütőformába öntjük és középső magasságon sütjük 45-50 percig / tűpróba / kb. 180-160 fokon. Én a sütés közepétől szoktam kisebb hőmérsékleten sütni, hogy átsüljön. Alufóliába csom. sokáig eláll. Mélyhűthető!! Savanykás dzsemmel is finom.
|