Kalács-Kakaós csiga - Iriszi
2007.02.09. 17:57
3 dkg elesztot felfuttatunk langyos-cukros tejben, osszedolgozzuk 60 dkg liszttel, 2 tojassargajaval, soval, szukseg szerint tejjel. Ha mar egyenletes a teszta, akkor beledolgozunk 2 evokanal olajat. Kilesztezett edenyben, tetejet liszttel megszorvalangyos helyen ketszeresere kelesztjuk. A megkelt tesztat lisztes deszkan ujjnyi vastagra nyujtjuk. megontozzuk 5dkg olvasztott vaj és 5 dkg olvasztott margarin keverekenek felevel. Megszorjuk alaposan kakaoval, majd porcukorral(tenyleg nagtyon alaposan, vastagon), majd feltekerjuk, mint a bejglit. Eles kessel jo ujjnyi vastagsagu szeleteket vagunk belole, a tepsiben szorosan egymas melle tesszuk oket. (magas falu tepsiben jo csinalni), megontozzuk a vaj-margarin keverek megmaradt felevel, és megsutjuk. amikor mar majdnem kesz, akkor kivesszuk a sutobol és vanilias cukorral izesitett forro tejjel meontozzuk. Visszateve a sutobe keszre sutjuk.
|