Süti-Hamis bajadera - SMAc
2007.02.09. 18:00
Hamis bajadera
Tészta:
2 egész tojás
15 dkg cukor
30 dkg darált keksz
20 dkg margarin
aki szereti pici rum, de anélkül is finom
20 dkg durvára vágott dió, mandula vagy mogyoró vagy vegyesen
5 dkg étcsoki
kevés tej
Csokimáz:
5 dkg margarin
5 dkg csoki
3 ek. Cukor
kevés tej
Az egész tojásokat felverjük a cukorral és kevés tejjel felöntve tűzre tesszük és lassú lángon felforrósítjuk. Ekkor belekeverjük a margarint, 5 dkg csokit, rumot, diót és a darált kekszet.
Előre kivizezett tepsibe elegyengetjük és a tetejére simítjuk a csokimázat. Amikor kihűlt apró téglalapokra szeljük.
Sajnos ritkán van alkalmam írni. Margitka régebben kérdezted mi az a "nyúlós-sajt". A sajtot (pl. trappista vagy amit szeretünk) lapokra szeljük, egy lapos tányérba tesszük és a mikoba tesszük 1-2 percre attól függ mennyi a sajt. Melegen nyúlik amit a gyerekeim nagyon szeretnek. Ha kicsit tovább melegítjük akkor chips-szerű lesz. Egyedül a tányér mosogatása okoz gondot (sokáig kell beáztatni).
|