Étel-Császármorzsa (Horváth Ilona) - Limara
2007.02.09. 18:03
2,5 dl darát 2,5 dl liszttel, 4 tojássárgájával, 5 dl tejjel, 2-3 ek. cukorral, csipet sóval, fél citrom reszelt héjával és 10 dkg mazsolával(elhagyható) jól elkeverek, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem. Sütés előtt a 4 tojásfehérjét felverem, és azt is hozzáadom. Egy teflon serpenyőbe vajat forrósítok, majd mintha palacsintát sütnék, egy jó merőkanállal beleteszek a tésztából. Ha az alja pirosra sült, 1-2 perc, egy fakanállal alányúlok és megfordítom, azonnal elkezdem a fakanállal falatokra szaggatni. Mikor kész tányérra teszem, majd a következő adaggal ugyanígy járok el. Tálaláskor baracklekvárral, porcukorral kínálom.
|