Sós-Sajtos rúd - Mogyi
2007.02.09. 18:08
Sajtosrúd (sokáig eláll, mint a fülünk!:-)
30 dkg finomliszt 25 dkg margarin 20 dkg reszelt sajt (ennek egy része füstölt sajt) kiskanálnyi só 3-4 kanál víz (igen jól írtam, víz!) 1 tojás sárgája pici sütőpor (kb. ¼ zacsi)
A sütőport és a lisztet összekeverem, a margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót, a sajt nagy részét és a vizet. Jól gyúrható-nyújtható tésztát kell kapni. Kinyújtom, megkenem a tojás sárgájával, rászórom a megmaradt reszelt sajtot. Felvágom rudakra és egy széles pengéjű késsel vagy palacsinta fordítóval alányúlva egyszerre többet beleteszek a tepsibe (utána kicsit igazgatom). Elég gyorsan megsül és sajnos elég gyorsan el is fogy. Ez csak egy kis adag, érdemes 2-3-szorosából elkészíteni.
|