Péksüti-Hólyagos zsemle - Bundik
2007.02.09. 18:10
- 30 dkg BL80
- 20 dkg fehér tönköly
- 2 ek burg.pehely
- 4 ek búzakorpa
- 2 ek kovász
- 1 kk sikér
- csipet aszkorbinsav
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 2,5 dl víz
- 0.5 dl olivaolaj
- 2,5 dkg élesztő
20-30 perc dagasztás, 1 óra kelesztés. Deszkára borítottam, hosszú rudat formáztam, 10 felé osztottam. A zsemléket megformázva tepsire raktam. 30-35 perc kelesztés. 230fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 25-30 perc. Mielőtt beraktam, jól megspricceltem vízzel, és a sütés félidejében is egyszer. 10 db lett.
Nagyon finom, puha bélzetű lett. Eddig ez a zsemlém sikerült a legjobban.
|