Süti-Gesztenyepuding - Bezsa
2007.02.12. 19:23
30 dkg tejszínhab 10 dkg porcukor 20 dkg cukor nélküli gesztenyepüré 2 dkg zselatin 2 cl rum 10 dkg csokoládé 1/2 dl eperkrém öntetnek
A gesztenyepüréből 4 db kis gesztenyeszívet készítünk. Olvasztott csokoládéban, hurkapálca segítségével kimártjuk. A zselatint 1/2 dl hideg vízbe áztatjuk, majd hozzáadjunk még 1/2 dl vizet és így feloldjuk. Ezután szobahőmérsékletűre visszahűtjük. A gesztenyepürét rummal, porcukorral kikeverjük, tejszínhabbal lazítjuk és az oldott zselatinnal egyneműsítjük. A gesztenyepudingot formába töltjük. Hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt melegvízbe mártjuk majd tányérra borítva tálaljuk. Tejszínhabbal, eperöntettel és a kis gesztenyeszívekkel díszítjük.
Mivel cukornélküli gesztenyemasszát ír szerintem a cukor elmaradhat.
|