Süti-Mozart-torta - Jégkása
2007.02.12. 19:24
Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliáscukor, csipetnyi só, 4 tojás, 25 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 zacskó sütőpor, 5 dkg natúr pisztácia (én kihagytam), 22,5 dkg mogyorós nugátkrém (Nutella), 10-10 dkg tej és ét bevonó, 2 ek porcukor, a forma kikenéséhez margarin liszt.
Elkészítés: A marcipánt durvára lereszeljük. A puha vajat vagy margarint a kétféle cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd belevegyítjük a marcipánt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és rászitáljuk a az étkezísi keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A formában rácsra téve legalább 1 órát, ha nagyon sülne takarjuk le. Nkem letakarás után mire megsült behorpadt a teteje. A tortalapot a karimától elválasztjuk és keresztben félbevágjuk. Az alacsony hőfokon felmelegített nugátkrémmel az alsó lapot megkenjük, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. A durvára felaprított kétféle tortabevonót megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Tetejét porcukorral díszítjük.
|